Stadsdeel Nieuw-West

De Groenen Basis Piraten kandidaten voor Stadsdeel Nieuw-West stellen zich voor:

1. Reina van Zwoll

"Ik ben Reina van Zwoll, kunstenaar en galeriehouder van "Gallery On the Edge". Mijn hart ligt bij kunst, vooral het schilderen en het organiseren van exposities.
Ik heb mij altijd druk gemaakt om wantoestanden in onze maatschappij en de wereld, maar ik stond te roepen vanaf de zijlijn.
Toen de politiek op mijn pad kwam vond ik dat ik er zelf dan ook in moest stappen. Commentaar geven zonder actie te ondernemen geeft politieke leiders de macht om te doen wat hen goeddunkt. Daarbij zie ik dat er van de democratie in Nederland steeds meer stukjes worden afgebroken.
Ik geloof dat een bevolking waakzaam moet zijn en geloof ook dat er mogelijkheden zijn om als burger meer invloed op de politiek uit te oefenen dan 1 keer in de 4 jaar stemmen.
Het invoeren van een burgerraad in Amsterdam zal een mooi begin zijn om de democratie weer tot recht te laten komen.
Een burgerraad bestaat uit een aantal willekeurig gelote mensen uit de gemeente en dus uit alle lagen van de bevolking,die voor een bepaalde periode samen met de Gemeenteraad, meebeslissen over belangrijke zaken die er echt toe doen. Deze beslissingen worden genomen nadat deze raad reële informatie van verschillende deskundigen heeft ontvangen.
De ervaringen van steden en gebieden waar deze vorm van regeren wordt toegepast zijn stuk voor stuk positief, waaronder in: Parijs, New York, de Braziliaanse stad Porto Alegre en in Oost-België. Prachtige resultaten worden behaald in onder andere: verandering in de zorg, verbetering in het onderwijs, het aanpakken van klimaatproblemen, het herstellen van de tegenstellingen tussen arm en rijk, criminaliteitsbestrijding, huisvesting en het tegengaan van polarisatie, allemaal onderwerpen die momenteel de samenleving meer en meer insluipen en waar ik mij echt zorgen om maak. Ik geloof oprecht dat dit anders kan.
Ik geloof in de maakbaarheid van het leven en dat dingen kunnen veranderen, het is een kwestie van doen en heel graag wil ik dat met jullie doen, want alleen gaat dat niet.
Laten wij met elkaar van Amsterdam weer de stad maken die wij met elkaar willen! Dat onze stem werkelijk gehoord wordt."


Reina is sinds kort bestuurslid van politieke partij De Groenen.

2. Paul Berendsen

Paul is zeer begaan met de natuur en met politiek. Hij kent de Amsterdamse politiek goed en zat vroeger in de Stadsdeelraad van Zuid.
Paul heeft natuurkunde gestudeerd.

3. Bob Verburg

Bob Verburg is een vernieuwende denker. Zonder de redelijkheid te verliezen, stelt hij allerlei zaken ter discussie. Geen enkel onderwerp is taboe. Door dik en dun probeert Bob liefdevol te zijn en de vrede te bewaren. Toch is hij soms niet vies van scherpe aanvallen. Zijn gevoel voor rechtvaardigheid is groot en hij is een sterke debater. Hij spreekt de taal van de wetenschapper, van de jazzmuzikant maar óók van de straat. Hij heeft mensenkennis, heeft zich verdiept in islamitische culturen en oosterse wijsheid. Hij is creatief, bovendien nieuwsgierig en experimenteel ingesteld. Schildert en bespeelt vele muziekinstrumenten, schrijft en maakt zelfs hiphop. Het lot van minderheden, jeugd, zwakkeren, creatievelingen en ook bijvoorbeeld ‘dwarsdenkers’ gaat hem aan. De richting van de kudde wordt bepaald door mensen die durven en door ‘outsiders’, de kracht ervan door verbindingen tussen elite en ‘massa’. Samen bepalen we of we een kille mierenhoop willen zijn of bijvoorbeeld een levendige metropool. Mede gestuurd door herders uit media, wetenschap en politiek gaat de ‘kudde’ voort en daar wil Bob het zijne aan bijdragen. Bob Verburg heeft Bodem, Water en Atmosfeer gestudeerd in Wageningen. Daarnaast heeft hij Europese Landbouwdiplomatiek gestudeerd in Praag.

Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen binnen de stadsdelen hebben we minstens 30 ondersteuningsverklaringen voor de gemeenteraad en 10 ondersteuningen per stadsdeel nodig.

Dat is in deze coronatijd een grotere uitdaging dan normaal, omdat het werven van ondersteuners op straat nu erg moeilijk is. Daarom vragen we via deze weg je hulp. Los van de reistijd naar je stadsdeelkantoor kost het vaak nog geen 10 minuutjes.

1. Download de H4-formulieren van je stadsdeel: Zuid, West, Noord, Nieuw-West, Centrum of Zuid-Oost.

We bedanken de mensen die voor de gemeenteraad en stadsdeel Oost hebben getekend.

(Voor Weesp zoeken we nog geschikte kandidaten)

Vul je naam in, maar (BELANGRIJK): zet nog niet je handtekening.

Let er bij het printen op dat de timestamp op het formulier staat. Dit gaat fout bij veel mensen die vanuit de browser zelf op print klikken in plaats van downloaden en dan printen.

2. Neem je H4-formulieren samen met je paspoort of identiteitskaart mee naar het gemeentehuis of stadsdeelkantoor. Je hoeft geen afspraak te maken. Zet pas in het bijzijn van de ambtenaar je handtekening en laat het formulier stempelen, meestal is alleen de laatste pagina voldoende. Neem het gestempelde origineel mee terug.

3. Scan je hele H4-formulier met handtekening en stempel in en mail deze naar formulieren@degroenenbasispiraten.nl. De ingescande formulieren moeten voor de kiesraad opnieuw geprint worden en soms zijn de scans niet van voldoende kwaliteit. Bewaar daarom voor de zekerheid je verklaring of lever deze in bij één van de coördinatoren of kandidaten die je kent.

Scan alle 4 de paginas (ook die waar geen stempel of handtekening op staat!)

Beschik jij niet over een printer/scanner maar wil je wel helpen? Mail dan maar formulieren@degroenenbasispiraten.nl

Benieuwd wie er in andere stadsdelen kandideren?

Campagne

Ons gezamenlijke lijstnummer is pas op 4 februari bekend, maar over de verkiezingsposter wordt uiteraard al ijverig gestreden...