Stadsdeel Noord

De Groenen Basis Piraten kandidate voor Stadsdeel Noord stelt zich voor:

1. Kirsten Zimmerman

Ik ben Kirsten Zimmerman en woon sinds 1994 in Amsterdam, waarvan de laatste zes jaar in de Van der Pekbuurt in Noord, een soort dorp met stadse, zeer diverse mensen. Ik heb Engels, genderstudies en journalistiek gestudeerd en veel verschillende banen gehad: van maatschappelijk werker in de huiskamer van de tippelzone bij Sloterdijk tot redacteur bij Greenpeace. Op het moment schrijf ik een boek over een groep van 46 mannen die op 2 maart 1945 in de Achterhoek zijn gefusilleerd. Daarnaast publiceer ik artikelen en gedichten op mijn blog Kirsten Zeemeermin. Ik ben lid van Vrouwenraad WomenMakeTheCity, die strijdt voor een rechtvaardige en inclusieve stad. In mijn buurt zet ik me in voor de huurdersvereniging en het aardgasvrij maken van de wijk op een echt groene en betaalbare manier. Het is een voorrecht om als kritische Amsterdammer in Noord te wonen, waar op dit moment zoveel gebeurt: in een rap tempo wordt er gebouwd, mijn buurt verhipt en het groen komt in gedrang. Genoeg ontwikkelingen om me samen met anderen over te buigen.

Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen binnen de stadsdelen hebben we minstens 30 ondersteuningsverklaringen voor de gemeenteraad en 10 ondersteuningen per stadsdeel nodig.

Dat is in deze coronatijd een grotere uitdaging dan normaal, omdat het werven van ondersteuners op straat nu erg moeilijk is. Daarom vragen we via deze weg je hulp. Los van de reistijd naar je stadsdeelkantoor kost het vaak nog geen 10 minuutjes.

1. Download de H4-formulieren van je stadsdeel: Zuid, West, Noord, Nieuw-West, Centrum of Zuid-Oost.

We bedanken de mensen die voor de gemeenteraad en stadsdeel Oost hebben getekend.

(Voor Weesp zoeken we nog geschikte kandidaten)

Vul je naam in, maar (BELANGRIJK): zet nog niet je handtekening.

Let er bij het printen op dat de timestamp op het formulier staat. Dit gaat fout bij veel mensen die vanuit de browser zelf op print klikken in plaats van downloaden en dan printen.

2. Neem je H4-formulieren samen met je paspoort of identiteitskaart mee naar het gemeentehuis of stadsdeelkantoor. Je hoeft geen afspraak te maken. Zet pas in het bijzijn van de ambtenaar je handtekening en laat het formulier stempelen, meestal is alleen de laatste pagina voldoende. Neem het gestempelde origineel mee terug.

3. Scan je hele H4-formulier met handtekening en stempel in en mail deze naar formulieren@degroenenbasispiraten.nl. De ingescande formulieren moeten voor de kiesraad opnieuw geprint worden en soms zijn de scans niet van voldoende kwaliteit. Bewaar daarom voor de zekerheid je verklaring of lever deze in bij één van de coördinatoren of kandidaten die je kent.

Scan alle 4 de paginas (ook die waar geen stempel of handtekening op staat!)

Beschik jij niet over een printer/scanner maar wil je wel helpen? Mail dan maar formulieren@degroenenbasispiraten.nl

Benieuwd wie er in andere stadsdelen kandideren?

Campagne

Ons gezamenlijke lijstnummer is pas op 4 februari bekend, maar over de verkiezingsposter wordt uiteraard al ijverig gestreden...