Stadsdeel Oost

De Groenen Basis Piraten kandidaten voor Stadsdeel Oost stellen zich voor:

1. Ron Smit

Ron Smit (1964) heeft de opleiding Informatica Technologie aan de universiteit in Amsterdam gevolgd. Hij heeft meegedaan aan de landelijke verkiezingen in 2012 voor de Partij van de Toekomst. Ron is mede-oprichter van de Basisinkomen Partij in 2013 en heeft meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam van 2014. Daarbij is hij lid van de Vereniging Basisinkomen. Ron onderzoekt nieuwe technologische ontwikkelingen in de wetenschap. Hij is radiozendamateur met licentie Full.

2. Astrid Abendroth

"Ik ben Astrid Abendroth, woon in Amsterdam en ben lid van de Piratenpartij.
Mijn politieke hart ligt bij rechtvaardigheid en redelijkheid. Wat mij helemaal niet bevalt zijn de steeds strakkere regels op alle gebied. Of het nou gaat om diploma’s en registratie zonder welke je wordt buitengesloten in veel beroepen. Of om wonen, je registratie in een gemeente, die niet lukt in een tijdelijke woning, of om de uitkeringen waarmee je helemaal niet meer mag werken: ik vind het veel te star.
Als volksvertegenwoordiger (ik was van 1998 tot 2006 raadslid in stadsdeel Zeeburg) heb ik gemerkt dat als ik problemen naar voren breng en bezwaren heb tegen voorstellen er naar mij geluisterd wordt. Dat wil ik graag nog een keer doen."

3. Angela Zikking

We wachten nog op tekst van Angela...

4. Danny Werner

"Worden de mensenrechten wel voldoende bewaakt in deze tijd van globale en lokale digitalisering?
Veel partijen ontlenen hun denkbeelden aan tegenstellingen op het eind van de 19e eeuw: SP, VVD, PvdA, CU en CDA en dan had ik het nog niet over de eeuwige demagogen. Deze denkbeelden zijn ongeschikt om de consequenties van de digitale revoluties te zien, laat staan ermee om te gaan.
Nee dus.
In januari 2017 ben ik lid geworden van de Piratenpartij nadat mij bleek dat iedere keer dat het digibete gekwezel in de politieke arena werd onderbroken dit door een Piraat kwam. Het is de hoogste tijd dat de mensenrechtelijke effecten van de digitalisering, denk aan social media, serieus worden genomen. Op ieder niveau, van globaal tot klaslokaal, moet deze discussie eindelijk gestalte krijgen.
De Amsterdamse vrijdenkers van de Piratenpartij pakken hierin een constructieve rol op.
Maar wat heb je aan privacy in een ondergelopen stad? Klimaat is sinds de oprichting prominent aanwezig in het Piratenprogramma, maar met De Groenen in de GR2022 lijstsamenwerking in Amsterdam is die toewijding nog duidelijker.
Voor Basisinkomen geldt hetzelfde: sinds een decennium in hetprogramma.
Een stad zonder bestaanszekerheid voor de minder bedeelden is geen Mokum."

Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen binnen de stadsdelen hebben we minstens 30 ondersteuningsverklaringen voor de gemeenteraad en 10 ondersteuningen per stadsdeel nodig.

Dat is in deze coronatijd een grotere uitdaging dan normaal, omdat het werven van ondersteuners op straat nu erg moeilijk is. Daarom vragen we via deze weg je hulp. Los van de reistijd naar je stadsdeelkantoor kost het vaak nog geen 10 minuutjes.

1. Download de H4-formulieren van je stadsdeel: Zuid, West, Noord, Nieuw-West, Centrum of Zuid-Oost.

We bedanken de mensen die voor de gemeenteraad en stadsdeel Oost hebben getekend.

(Voor Weesp zoeken we nog geschikte kandidaten)

Vul je naam in, maar (BELANGRIJK): zet nog niet je handtekening.

Let er bij het printen op dat de timestamp op het formulier staat. Dit gaat fout bij veel mensen die vanuit de browser zelf op print klikken in plaats van downloaden en dan printen.

2. Neem je H4-formulieren samen met je paspoort of identiteitskaart mee naar het gemeentehuis of stadsdeelkantoor. Je hoeft geen afspraak te maken. Zet pas in het bijzijn van de ambtenaar je handtekening en laat het formulier stempelen, meestal is alleen de laatste pagina voldoende. Neem het gestempelde origineel mee terug.

3. Scan je hele H4-formulier met handtekening en stempel in en mail deze naar formulieren@degroenenbasispiraten.nl. De ingescande formulieren moeten voor de kiesraad opnieuw geprint worden en soms zijn de scans niet van voldoende kwaliteit. Bewaar daarom voor de zekerheid je verklaring of lever deze in bij één van de coördinatoren of kandidaten die je kent.

Scan alle 4 de paginas (ook die waar geen stempel of handtekening op staat!)

Beschik jij niet over een printer/scanner maar wil je wel helpen? Mail dan maar formulieren@degroenenbasispiraten.nl

Klik op je stadsdeel:

Campagne

Ons gezamenlijke lijstnummer is pas op 4 februari bekend, maar over de verkiezingsposter wordt uiteraard al ijverig gestreden...