Stadsdeel Zuid

De Groenen Basis Piraten kandidaten voor Stadsdeel Zuid stellen zich voor:

1. Matthijs Pontier

Matthijs Pontier, Ph.D., heeft een achtergrond als wetenschapper. Hij is al lang actief voor de Piratenpartij en was eerder al lijsttrekker. Daarnaast zit hij in het bestuur van Meer Democratie en de Stichting Drugsbeleid. Momenteel vertegenwoordigt Matthijs de Piratenpartij als fractievoorzitter in Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In al zijn bezigheden is Matthijs maatschappelijk betrokken. Bij de Vrije Universiteit hield hij zich als wetenschapper bezig met ethische vraagstukken in de zorgtechnologie. Daarnaast zette hij zich in de Ondernemingsraad van de VU in voor democratisering van het hoger onderwijs. Mede door zijn bestuurlijke functies bij de stichting Meer Democratie en de stichting Drugsbeleid en deelname aan verschillende demonstraties en belangengroeperingen heeft Matthijs een breed netwerk van mensen die bezig zijn met politiek activisme. Hij is, ook door zijn ervaringen als interdisciplinair wetenschapper, gewend samen te werken met mensen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden en kan mensen inspireren om in een team samen te werken.
Hij heeft in eerdere campagnes gemerkt dat dit het beste gaat als er samen plannen gemaakt worden en iedereen binnen dit plan vrijheid krijgt om taken naar eigen inzicht uit te voeren.
Matthijs is al jaren actief voor de Piratenpartij.
Mede omdat hij al vaak op de kieslijst heeft gestaan, heeft hij ruime ervaring met woordvoerderschap, binnen en buiten de Piratenpartij. Matthijs was eerder woordvoerder van de gewonnen sleepwet campagne en lijsttrekker van de Piratenpartij.
De persoonlijke kwaliteiten van Matthijs liggen vooral in de inhoud en het uitdragen daarvan. Persoonlijke vrijheid en het recht op zelfbeschikking, zowel in de fysieke als de digitale wereld, zijn zijn belangrijkste drijfveer. Hij kan goed hoofd- en bijzaken scheiden en mede daardoor veel informatie verwerken in korte tijd.
Hij kan goed het overzicht en focus bewaren in het publieke debat over complexe onderwerpen. Zowel binnen als buiten campagnetijd is hij actief op sociale media, schrijft hij opiniestukken, geeft hij presentaties, doet hij media-optredens en neemt hij deel aan debatten. Vooral over dit laatste krijgt hij vaak complimenten van het publiek en van opponenten, maar ook van journalisten.

2. Ryszard Matenko

"Ik ben lid van De Groenen sinds 1989. Tussen 1990 en 1994 was ik raadslid in stadsdeel de Pijp. Woon nu in de Rievierenbuurt en zet me nog steeds in voor een leefbare buurt. Directe communicatie, dialogen en samenwerking met geestverwanten zoals de Piratenpartij en de Basisinkomenpartij blijven mijn uitgangspunt."

3. Branislav Plesa

"Ik kan niet tegen onrecht, ik ben begaan met mijn medemens en ik kan niet tegen slecht management. Ik ben van mening dat Amsterdam op dit moment onder zeer slecht management staat en wil graag mijn best doen hier verandering in te brengen, helpt u mee? Be your own hero."

4. Metje Blaak

"Hallo, Ik ben Metje Blaak. Ik woon en werk in Amsterdam als fotograaf en filmer. Tussen de bedrijven door schijf ik boeken.
Van mijn hand is o.a. het boek Moskou aan de Amstel. Dit boek gaat over de politiek in Amsterdam.
Ik ben piraat geworden om te proberen samen met de andere piraten iets te betekenen voor onze mooie stad, die langzaam van de vrijheid word beroofd door idiote regelgevingen. En truttigheid."

Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen binnen de stadsdelen hebben we minstens 30 ondersteuningsverklaringen voor de gemeenteraad en 10 ondersteuningen per stadsdeel nodig.

Dat is in deze coronatijd een grotere uitdaging dan normaal, omdat het werven van ondersteuners op straat nu erg moeilijk is. Daarom vragen we via deze weg je hulp. Los van de reistijd naar je stadsdeelkantoor kost het vaak nog geen 10 minuutjes.

1. Download de H4-formulieren van je stadsdeel: Zuid, West, Noord, Nieuw-West, Centrum of Zuid-Oost.

We bedanken de mensen die voor de gemeenteraad en stadsdeel Oost hebben getekend.

(Voor Weesp zoeken we nog geschikte kandidaten)

Vul je naam in, maar (BELANGRIJK): zet nog niet je handtekening.

Let er bij het printen op dat de timestamp op het formulier staat. Dit gaat fout bij veel mensen die vanuit de browser zelf op print klikken in plaats van downloaden en dan printen.

2. Neem je H4-formulieren samen met je paspoort of identiteitskaart mee naar het gemeentehuis of stadsdeelkantoor. Je hoeft geen afspraak te maken. Zet pas in het bijzijn van de ambtenaar je handtekening en laat het formulier stempelen, meestal is alleen de laatste pagina voldoende. Neem het gestempelde origineel mee terug.

3. Scan je hele H4-formulier met handtekening en stempel in en mail deze naar formulieren@degroenenbasispiraten.nl. De ingescande formulieren moeten voor de kiesraad opnieuw geprint worden en soms zijn de scans niet van voldoende kwaliteit. Bewaar daarom voor de zekerheid je verklaring of lever deze in bij één van de coördinatoren of kandidaten die je kent.

Scan alle 4 de paginas (ook die waar geen stempel of handtekening op staat!)

Beschik jij niet over een printer/scanner maar wil je wel helpen? Mail dan maar formulieren@degroenenbasispiraten.nl

Benieuwd wie er in andere stadsdelen kandideren?

Campagne

Ons gezamenlijke lijstnummer is pas op 4 februari bekend, maar over de verkiezingsposter wordt uiteraard al ijverig gestreden...